c*

X61S 想換 WLAN 卡 ( .11n )

用邊款牌子比較好 ? how much ? 自己換會唔會無左保養 #question#

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
Wireless card 可以自己換
你換 o個張 card 當然係無 warranty; 如果換 n card, 可以考慮下 Intel

唔想用 Intel, 用返 ThinkPad wireless 都有 802.11n o既 model
正常係咪有 3年保養? 我係學校機來...

聽人講 唔同牌子 , 發熱量都差幾遠下

唯有等過保

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
原帖由 Error_404 於 2008-3-2 22:30 發表
正常係咪有 3年保養? 我係學校機來...

聽人講 唔同牌子 , 發熱量都差幾遠下

唯有等過保
Intel 最熱, ThinkPad wireless 好少少

by the way, X61/s o係呢方面已經改良 o左
o係 wireless 有入風位, plam-rest 唔會燙手

最後, Wireless card, Ram 同 harddisk 都是 user replace-able unit
你換 o左咩 parts, 非原裝跟機 parts 會無 warranty, 機身保養不受影響

最衰 o甘講, 你爛 o左個 LCD panel, 你自己出去劏機換晒成份 LCD 連 cover
o甘你下面無換 o既底板, CPU, HDD 等都係有 warranty 的
不過 ..... 呢個係灰色地帶, 你唔好諗住一定可以 o甘換, 始終 CPU,底板, LCD Panel 呢 o的唔係 FRU
U Programme ThinkPad 機同街機都係 3 年 warranty
R 同 Z series 除外
原帖由 觀星是答案 於 2008-3-2 11:41 PM 發表

Intel 最熱, ThinkPad wireless 好少少

by the way, X61/s o係呢方面已經改良 o左
o係 wireless 有入風位, plam-rest 唔會燙手

最後, Wireless card, Ram 同 harddisk 都是 user replace-able unit
你換 o左咩 pa ...
其實 張卡有無 label 纏住 , 如果無 , 我入廠前還原基本步咪 ok 哂

咁 thinkpad 既 wireless 11n 幾錢 #question#

原帖由 Error_404 於 2008-3-2 23:44 發表

其實 張卡有無 label 纏住 , 如果無 , 我入廠前還原基本步咪 ok 哂

咁 thinkpad 既 wireless 11n 幾錢 #question#
根本係預 o左你換
你拆 o左機底有 Logo o既螺絲 (無 logo o既唔需要拆)
甩開個 Plam-rest

之後就會見到右下角張 wireless card
你甩開 2 / 3 條天線, 再拆 2 粒螺絲就目 o左佢出來架啦

易過 T40 加 ram

你拎去整之前亦唔需要還原
原帖由 觀星是答案 於 2008-3-2 11:58 PM 發表

根本係預 o左你換
你拆 o左機底有 Logo o既螺絲 (無 logo o既唔需要拆)
甩開個 Plam-rest

之後就會見到右下角張 wireless card
你甩開 2 / 3 條天線, 再拆 2 粒螺絲就目 o左佢出來架啦

易過 T40 加 ram

你拎去整 ...
so..how much ?
11n 一定要 3天線?  X61S 有無 3天線?

原帖由 Error_404 於 2008-3-3 00:05 發表

so..how much ?
11n 一定要 3天線?  X61S 有無 3天線?
3 天線係要個 LCD cover support 先得
如果你原本係 11n o既機就一定係 3 天線
abg 就 2 天線

11n o既 card 可以用 o係 2 天線 o既 model
不過當然係行唔到 11n o既 speed 啦

張 card 應該係 1k 左右, 我聽日返公司 check 真o的先答你
原帖由 觀星是答案 於 2008-3-3 12:29 AM 發表

3 天線係要個 LCD cover support 先得
如果你原本係 11n o既機就一定係 3 天線
abg 就 2 天線

11n o既 card 可以用 o係 2 天線 o既 model
不過當然係行唔到 11n o既 speed 啦

張 card 應該係 1k 左右, 我聽日返公 ...
THX !

經IBM買..免費幫你upgrade

3272-8121-6997-5262
原帖由 三隻眼 於 2008-3-3 12:46 AM 發表
經IBM買..免費幫你upgrade
幫裝埋? 但部機唔係我個名來wo ;-)

原帖由 Error_404 於 2008-3-3 01:48 發表

幫裝埋? 但部機唔係我個名來wo ;-)
你估有無人 o甘得閒 check
攞野上代理整  有單有保卡  鬼理你是否物主...#vamp# #vamp# #vamp#
原帖由 csc 於 2008-3-3 17:37 發表
攞野上代理整  有單有保卡  鬼理你是否物主...#vamp# #vamp# #vamp#
大學 center 係會 check 的
大學機得張 PCCW 同 保證 , 都ok?!

原帖由 Error_404 於 2008-3-3 21:40 發表
大學機得張 PCCW 同 保證 , 都ok?!
你拎去香港維修中心整
咩都唔需要, 佢地睇一睇個 machine type 已經知道你係幾時, 邊度買部機

(就算係賊贓都知)
原帖由 觀星是答案 於 2008-3-3 10:33 PM 發表

你拎去香港維修中心整
咩都唔需要, 佢地睇一睇個 machine type 已經知道你係幾時, 邊度買部機

(就算係賊贓都知)
即係唔係賊贓 就幫你整啦

原帖由 Error_404 於 2008-3-3 22:36 發表

即係唔係賊贓 就幫你整啦
水貨唔整