原帖由 觀星是答案 於 2007-6-7 23:14 發表

下 ? 我 2 年前同人砌機都已經出緊 160GB HDD
乜依家仲有呢 o的垃圾賣 o既咩 ?
咁係你姐~~~!!

我而家好似都係得80gb ka咋呢部電腦...!!
-n-...
自私的我不配得到所有
原帖由 crazy 於 2007-6-7 23:22 發表

咁係你姐~~~!!

我而家好似都係得80gb ka咋呢部電腦...!!
-n-...
唔係我 o者 ~
係2 o的廠普遍都係跟緊250GB - 320GB HDD 的 model
跟 160GB 的 model .... 都恐怕是倉底貨
只要係平d...我都冇所謂

cpu有冇什麼要求咁??(唔洗最新既,....)
自私的我不配得到所有
原帖由 crazy 於 2007-6-7 23:47 發表
只要係平d...我都冇所謂

cpu有冇什麼要求咁??(唔洗最新既,....)
廠機係唔會出舊 model 的 CPU 的 ~
通常都係 CPU 要最快, Harddisk 要最大
Ram 又唔見多
乜差 o野都 onboard

如果你唔想要 o甘 o既機
你可以 .... 等清倉大平賣 ~
買倉底貨
極平
dell 仲有 P4- 5xx

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
上大學買notebook

原帖由 Error_404 於 2007-6-7 23:53 發表
dell 仲有 P4- 5xx
P4 5xx 的 model 是用來投政府 / 公司標的
Hz 數高過 Core Duo, 但平勁多
原帖由 觀星是答案 於 2007-6-7 23:52 發表

廠機係唔會出舊 model 的 CPU 的 ~
通常都係 CPU 要最快, Harddisk 要最大
Ram 又唔見多
乜差 o野都 onboard

如果你唔想要 o甘 o既機
你可以 .... 等清倉大平賣 ~
買倉底貨
極平 ...
e~呢個都算係一個好方法!
自私的我不配得到所有
剛剛砌了部機
$3250 埋單 , AMD 690G , 正野

edited
要自打咀巴

ATi Driver 仍然....很麻煩

Wii Code : 0677 9526 4888 4073

咪煩啦 買HP啦...
屎忽鬼真係屎忽鬼
原帖由 crazy 於 2007-6-7 19:44 發表

#question# 咁通常幾$
唔知點解...我想有1gb ram=_=
160gb hd應該夠我用吧
我兩年前做已經有呢D

家陣係講緊...

Vista +2GBRAM+320GB HDD +C2D
屎忽鬼真係屎忽鬼
原帖由 文件夾 於 2007-6-8 15:20 發表
我兩年前做已經有呢D

家陣係講緊...

Vista +2GBRAM+320GB HDD +C2D
新既會貴嘛~
我而家又要睇牙醫,變到冇咩$淨T_T
自私的我不配得到所有
原帖由 crazy 於 2007-6-8 23:59 發表

新既會貴嘛~
我 o岩 o岩同人砌 o左架機

E2140 (Dual Core 1.6G)
2GB Ram
i946 底板
250G HDD
17" LCD
DVD Buner

跟埋個 Vista Home Basic OEM 都係 $5500 有找
原帖由 crazy 於 2007-6-8 11:59 PM 發表

新既會貴嘛~
叔叔幫你砌 , $3300 有找 唔連 mon   

原帖由 觀星是答案 於 2007-6-9 12:28 發表

我 o岩 o岩同人砌 o左架機

E2140 (Dual Core 1.6G)
2GB Ram
i946 底板
250G HDD
17" LCD
DVD Buner

跟埋個 Vista Home Basic OEM 都係 $5500 有找
display card#question#
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
原帖由 電親個腦 於 2007-6-9 12:50 發表

display card#question#
當然係 GMA 3000 啦
人地 dell 都係 6150 LE onboard 之 ma ~

加張 Display card 就會加 X1650 LP (因為係用 Slim case)
加 $700 ok ~

改用 X1050 就 $350 ok
岩岩出左 窮人救星 7050

http://www.asrock.com.tw/mb/overview.asp?Model=ALiveNF7G-HD720p

抵玩呀 , 仲平過 690G !

等我諗諗先
我覺得...我可以就咁換左底版(連cpu),ram,再加個hdd

但會唔會因為底版唔同, 其他野都要換埋?
自私的我不配得到所有
原帖由 crazy 於 2007-6-9 19:54 發表
等我諗諗先
我覺得...我可以就咁換左底版(連cpu),ram,再加個hdd

ram+cpu+display card (若用onboard display,就唔洗理)
火牛(有可能要)
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
原帖由 crazy 於 2007-6-9 19:54 發表
等我諗諗先

你隻火牛有無 P9 頭先?
火鳥 CPU 的年代, 未有 P9 電源架 wo ~ 用 convertor 改大頭 12V 去 P9 都唔係 o甘好

仲有, 其實你除 o左個 case (w/PSU), CD-ROM 同 Floppy 外
你都已經換晒啦 !
原帖由 觀星是答案 於 2007-6-9 10:51 PM 發表

火鳥 CPU 的年代, 未有 P9 電源架 wo ~ 用 convertor 改大頭 12V 去 P9 都唔係 o甘好

仲有, 其實你除 o左個 case (w/PSU), CD-ROM 同 Floppy 外
你都已經換曬啦 ! ...
我好鍾意你最尾個句
原帖由 觀星是答案 於 2007-6-9 22:51 發表

你都已經換晒啦 ! ...
我都覺~
只係怕仲有d我唔知的位置需要換罷了
自私的我不配得到所有
原帖由 crazy 於 2007-6-10 17:01 發表

我都覺~
只係怕仲有d我唔知的位置需要換罷了
不如換晒佢算啦
唔差 o個幾百蚊
至少唔怕 o的舊件遂樣到期 !