咁要睇佢ge 容忍度去到邊
原帖由 情長仔 於 2007-4-28 01:36 發表
2隻春 + 2gb ram 我諗4年已經out q 晒
我仲有部TB1GB 384MB ram ge 機用緊
計返都應該有5 年lu
佢幾大ar
幾年後如無意外都做緊野la
原帖由 情長仔 於 2007-4-28 01:47 發表
19.........................:D
叫佢食屎la
咁大個人唔係少少錢都冇ar
我十年前ga 機 (好似中途有加過野的   )
Pentium 120
64 MB SD RAM
6.4GB HDD
原帖由 nissin 於 2007-4-28 16:16 發表

當年Pentium 133剛上市... 一粒要5~7k
我當年Pentium 120 係Intel on board 的
原帖由 觀星是答案 於 2007-4-29 01:23 發表

10 年前未有 6.4GB HDD
32 Mb ram 的價錢應該夠你食一個月飯
係咪同我小四部機ge config 混合左
可能我記錯gua
太細個la
原帖由 閒魂 於 2007-4-29 01:26 發表
6.4G 係 99年頭 top model
99 年 9 月21 日的 64M SD RAM = 1200 左右
唔通我小六換過部機
d 記憶好混亂now
原帖由 觀星是答案 於 2007-4-29 01:29 發表

呢個一定係 Upgrade o左的 config 啦
我同人砌 K6-2 300MHz
Win98 + 64mb SD-Ram 先有 6.4GB HDD ar !
可能係都唔定
俾d 古董大家睇下
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
再來
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
原帖由 觀星是答案 於 2007-4-29 01:34 發表
我床下底仲有個 Asus P5-A 底板盒
內裡有一隻 2.1G Quantum harddisk, 裝 o左 Win97 的
同埋一粒 Tray 裝 K6-200 !

都差唔多有 8 -9 年啦, 唔知仲開唔開到機
第日可能好值錢呢
原帖由 閒魂 於 2007-4-29 01:38 發表

YES
諗起都幾懷念呢個 config,當時有好多好正既 320x240 高效能 DOS GAME 玩 的…
Test Driver 1 同 2 #yup# #yup# #yup#
古典版食鬼 #yup#
最好玩係波斯王子 #yup#
原帖由 觀星是答案 於 2007-4-29 01:39 發表

我早 2 年見新高登, K6-2 350 + P5A-B = $20, 任 "簡" ....
咁唯有儲多十零廿年
原帖由 觀星是答案 於 2007-4-29 01:41 發表

波斯王子, AXE ....
我因為想玩 game, 所以識裝晒所有 DOS driver ....
特別係 sound card, 真係唔易裝的 ~
有d game 要o係Dos 度裝mouse driver 先有得玩
原帖由 Enzo 於 2007-4-29 02:04 發表
我99年砌果部
~8月出的
p3 450
128mb sdram
mp via mainboard
fireball 8.4gb hdd
sony cdrom
250w
56k
一對philips 喇叭
一隻topcon15" crt
都係六千幾之ma
邊有咁平
原帖由 nissin 於 2007-4-29 11:06 發表

Test Driver 1 同 2 係87~89年...差唔多20年喇喎...
你係咪記錯
有咁耐咩
難道係我小一o個陣玩ge #question#
原帖由 nissin 於 2007-4-29 16:01 發表

我小一已經玩緊PC版 Test Drive II - The Duel

http://en.wikipedia.org/wiki/Test_Drive_(video_game)
我都係玩呢隻wor