哈哈,張 4870X2 終於死了

琴晚上上下網,突然mon前一黑,之後就死了。
晌 hkexx.. 吸完毒,
而家最好係咪買 ATI 7870 呢 ? 或者係買 N 記卡 ?
睇返舊 post.. 原來呢張野我 2009 年頭入,玩左 3 年半一過保養就屎鳥.
已入 MSI twin frozr III 7870...
2850@ SSP 淫賤大塊田
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
而家最慢返而係cpu 同 ram
張 card 熱唔熱呀 ?
觀星是答案 發表於 2012-4-15 09:24
而家 idle 37度.. 燒毛毛 15 min 就 71度 (core:mem 1050:1000)
OC 左 (core:mem 1250:1250) 燒毛毛 15 min 就 74-75 度
都 ok 喎
等緊落價
7870 去返 2600 左右就入

如果死都唔落就買 7850
觀星是答案 發表於 2012-4-15 22:13
差 200... 一餐飯
你一餐飯 o既錢夠我食一星期
觀星是答案 發表於 2012-4-16 10:16
食麥記 兩條友都 70 啦
今日見到 d HD7870 落晒價

HIS HD 7870 IceQ-X $2690
PowerColor 7870 PCS+ $2699 (o/c 版)

差少少忍唔住入手
觀星是答案 發表於 2012-4-18 20:10
買啦買啦,
早買早享受
但我覺得 MSI / 妓雞 好 D
MSI : PCM editor choice
妓雞: 三風扇, default mem hz 最高
C*也買了7870
silaimo那張Msi 7870為何沒了鋼鐵之心啊!
我對7850有興趣些,

紅豆 發表於 2012-4-19 22:23
鋼鐵之心 即係 msi 7870 HAWK 版本
但好似未出的,部機張 display card 壞左,要急於買
我買7850算了,
平些和省電些,
7850/130W
7870/170W
效能差10%左右,不值比多7百啊!

不過都要等粒CPU出了,才作最後決定,
多數買技嘉張7850
紅豆 發表於 2012-4-21 00:51
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1786238&extra=page%3D1
IB CPU 出鳥...