日版 Samsung Galaxy Nexus....HKD2,600

有少少心郁郁想買黎玩下...
代購, 信唔信得過先?

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
代購, 信唔信得過先?
Error_404 發表於 2012-3-15 17:35
我搵開 bidinone 都 ok 的
不過食水幾深, 家陣佢地 100 Yen -> 10.3 HKD
仲有 shipping 又係任佢地 up

其實我都有興趣, 有人買就叫埋我 pls

不過想買就真係要快, 因為架機開始炒貴了
yes..我都係搵 bidinone
比人炒貴哂.... 之前21500 YEN= =
屎忽鬼真係屎忽鬼
yes..我都係搵 bidinone
silaimo 發表於 2012-3-15 21:17
你買左未 ? 未買又想買就不如一齊買分輕 d 運費

日版同港版分別在那
點解比香港平甘多ga
詠春
日版同港版分別在那
點解比香港平甘多ga
BlueFish 發表於 2012-3-15 23:44
日版係客製機有 sim lock, 要 crack
日本無 HSPA+ , 個 radio 都無加呢個 support 入去

要 flash 港版 rom (整走日本 apps, 裝返港版apps)
要 flash 有 HSPA+ o既 radio / baseband (未有人整到, 不過即使唔整, 架機都係上網慢少少 only)
root 機 (root 左先可以 crack sim lock)
crack sim lock (只係行一行個 apk file, 不過每次 flash rom 或 recovery 都要 crack 一次, 暫時未有永久 crack)
如果加加埋埋都3千樓下 就諗得過, 話哂係高階機~

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
如果加加埋埋都3千樓下 就諗得過, 話哂係高階機~
Error_404 發表於 2012-3-16 16:43
大約都係 o甘上下價啦
有人攪平過 3k,預我一部
Xperia S 人仔出機價$2980 ?

有人攪平過 3k,預我一部
月金 發表於 2012-3-17 18:15
我已收一部 $2850 了
我已收一部 $2850 了
觀星是答案 發表於 2012-3-17 22:13
幫手攪多部
幫手攪多部
月金 發表於 2012-3-17 22:40
加價中
好難先搵到平 O野
加價中
好難先搵到平 O野
觀星是答案 發表於 2012-3-18 00:16
我見高登 d 人必到 23000 yen
你用咩網買 ?
我見高登 d 人必到 23000 yen
你用咩網買 ?
月金 發表於 2012-3-18 00:27
我搭個 friend 買 (佢係經 bidinone 買, 唔知落 bid 時幾錢)
佢其實上星期已經買左, 本來想拎去 epc 放 (佢 total 買左 2 部, 一部自用)

O甘依家我同佢平分左運費
http://www.79door.com.hk/index.asp

呢個網好似平過 bid in one
有無人想一齊攪 ?
BID 左了..
屎忽鬼真係屎忽鬼
BID 左了..
文件夾 發表於 2012-3-18 01:35
又平左,就來忍唔住

月金 發表於 2012-3-18 01:37
當BACKUP 機都好,同埋有得玩XD
屎忽鬼真係屎忽鬼
當BACKUP 機都好,同埋有得玩XD
文件夾 發表於 2012-3-18 03:45
係咪bid是但一部都得!????
日版係客製機有 sim lock, 要 crack
日本無 HSPA+ , 個 radio 都無加呢個 support 入去

要 flash 港版 rom (整走日本 apps, 裝返港版apps)
要 flash 有 HSPA+ o既 radio / baseband (未有人整到, 不過即使唔整, 架 ...
觀星是答案 發表於 2012-3-16 11:26
有冇link介紹下成個過程!? 可以慳番少少google時間
我都有興趣, 有冇人幫手
係咪bid是但一部都得!????
咚記 發表於 2012-3-18 13:18
我簡D比較平同評分較高果D...
屎忽鬼真係屎忽鬼
有冇link介紹下成個過程!? 可以慳番少少google時間
咚記 發表於 2012-3-18 13:20
我睇過其他教學
因為機未到手, 所以無再去搵返出來

epc o甘 o岩有人出post 講, 睇下你 o岩唔 o岩用
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1767861
今日出去唔記得入錢,可能聽日訂
今日平左喎,好多都係 21500 yen
用緊 SGS2... 雖然堅係平...但無買既理由