ips mon d色好好多, 第時你換ssd幾時換都得, mon無得換
Error_404 發表於 2011-9-4 22:18
又唔係冇, 但好煩

IPS 吧, Thinkpad D非IPS MON 真係
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
你部x220唔插電行唔行到full speed?
d人話要買90w牛先行到full speed
即係唔插電用65w牛唔可以行turboboost?
Enzo 發表於 2011-9-5 22:19
r61i 果時唔得

但T410I 跟90W
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
又駛多千幾蚊
Enzo 發表於 2011-9-4 23:37
你可以去望下, 睇下頂唔頂得順

無關係, 我用 60 w 和 90 w 都一樣速度, 唔覺有分別
宜家d cpu 識自己上落時脈 , 唔洗太care全唔全速

90 watt 火牛大隻D 又重身好多, 你自己決定

反而, 你想要 6 cell 電 or 3 cell 電

宜家我用緊6 cel ...
Error_404 發表於 2011-9-8 23:27
有冇插電池?

果時唔用90W, CPU 一直低速

當開apps cpu 自動上到最高時脈, 平時就降頻, 我唔明乜野叫全速?
Error_404 發表於 2011-9-10 21:18
我明個差異在邊

我理解ENZO問題O係用60W上唔上到最高時脈
http://www.tpuser.idv.tw/phpBB3/viewtopic.php?f=4&t=32418
http://www.mobile01.com/topicdet ... 22&p=1#20574569

我自己試左60/90 w火牛,一樣上到最高時脈
Error_404 發表於 2011-9-11 01:18
跟機唔係90W?

我自己試左60/90 w火牛,一樣上到最高時脈
Error_404 發表於 2011-9-11 01:18

咁我買唔買90w好
Enzo 發表於 2011-9-11 12:29
插電

會唔會傷電嫁??????
買多個火牛都唔緊要, 又多舊野放係屋企都唔知放邊好
Enzo 發表於 2011-9-11 12:48
一用已經傷電

\
但disable左stepspeed, 唔插電池行唔行到fullspeed???
Enzo 發表於 2011-9-11 16:32
咁又未試過

點解咁複習嫁
Enzo 發表於 2011-9-11 16:54
一D都唔複雜

一系機到了先算

都講過, thinkpad 唔同其他牌子, 插住電池都可以控制幾多 % 先差電, 所以插電+插火牛係唔會傷電

x series 跟機火牛一定係 60 watts

如果用個notebook都要兼顧咁多野....我選擇會唔用 ...
Error_404 發表於 2011-9-11 22:39
PC 的確煩少好多野

呢樣 o野存在已久
不過以前無人提出 (或者提出左無人記得)
觀星是答案 發表於 2011-9-14 14:19
真係唔知點解近期好多人問

其實好少人用tp 唔插電池用....... 加上tp多為公司客, 好粗用,唔會理咁多
Error_404 發表於 2011-9-14 20:44
咁又係

Version 1.21-1.11
UEFI: 1.21 / ECP: 1.11

(New) Improved system performance when heavy program is executed with 65W AC adapter.
(New) Improved system boots time.
(New) Improved fan rotation speed control.
(New) Disabled sending keyboard scan code when lid is closed.
(Fix) Fixed an issue where 1820 error might be displayed when using external fingerprint reader with disabled internal fingerprint reader.
(Fix) Fixed an issue where system might not boot when Smartphone was connected on USB port.
(Fix) Fixed an issue where system might not boot from bootloader program.
(Fix) Corrected spelling mistakes in BIOS setup menu.

http://support.lenovo.com/en_US/ ... page?DocID=DS018805