C*,amd六核出了,還送靚靚散熱器

吸引你換機嗎?
效能和i7 860 接近,
聽說$15xx
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
C*,Intel六核出了,還送靚靚散熱器
吸引你換機嗎?
效能十分出大眾,
聽說$8000

叫 AMD 的性能, 4 核追貼 Intel 4 核再來找我吧

其實我等緊 2011 年 Q2
Intel 新地橋用新 socket, X68 登場
同時換埋 ATI 6000 Series display card

成個 spec 都大革新, 正
叫 AMD 的性能, 4 核追貼 Intel 4 核再來找我吧

其實我等緊 2011 年 Q2
Intel 新地橋用新 socket, X68 登場
同時換埋 ATI 6000 Series display card

成個 spec 都大革新, 正 ...
觀星是答案 發表於 2010-4-16 21:09
AMD的8核和12核也用新 socket,
是長方形的,
AMD的8核和12核也用新 socket,
是長方形的,
紅豆 發表於 2010-4-16 23:24
其實點都係等 2011 年 Q2
到時先會再有大戰

依家我用緊 Q9450 + 4GB ram + 4870 真係夠頂到 2011 年
其實點都係等 2011 年 Q2
到時先會再有大戰

依家我用緊 Q9450 + 4GB ram + 4870 真係夠頂到 2011 年
觀星是答案 發表於 2010-4-16 11:37 PM
我等你放 Q9450

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
我等你放 Q9450
Error_404 發表於 2010-4-17 00:36
你做乜對我粒 O野 O甘有興趣 ?

P.S. Intel CPU 好保值, 唔會放得平的
你做乜對我粒 O野 O甘有興趣 ?

P.S. Intel CPU 好保值, 唔會放得平的
觀星是答案 發表於 2010-4-17 11:57
對你用過架野情有獨鐘..

月金 發表於 2010-4-17 12:00 PM
射了。

月金 發表於 2010-4-17 12:00
O係呢個時間, 我係咪應該大叫 "唔好"
平平地整粒過下隱都好
1500有6核玩...
比起intel起碼要幾千.....
即使係 6 核都好, 粒核行得慢, 都係有距離
特別係 O的行唔到 6 條 threads 的 process

所以, 我都係覺得, 要等 AMD 出新架構先有得玩
另外
AMD 平都無用, 賣返出去唔保值亦係我考慮因素之一

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
opteron你都計
無吸引力
1055T 平平地又玩到6核, 唔錯LA!

1055T 平平地又玩到6核, 唔錯LA!
Error_404 發表於 2010-4-28 02:01
行緊 4 核無迫切性轉 6 核
AMD K10 架構單核慢過 intel Core2 架構單核
周邊 I/O 慢
二手賣價低, 唔保值
明年的系統平台將會大改革
所以依家買一定後悔 + 浪費金錢
行緊 4 核無迫切性轉 6 核
AMD K10 架構單核慢過 intel Core2 架構單核
周邊 I/O 慢
二手賣價低, 唔保值
明年的系統平台將會大改革
所以依家買一定後悔 + 浪費金錢 ...
觀星是答案 發表於 2010-4-28 12:01
這樣............又要等
這樣............又要等
紅豆 發表於 2010-4-28 15:44
其實當你等到個平台係有齊 SATA 6G, USB 3.0 同埋 PCI-e 3.0 時去買就一定無問題
最大期望係 6 核 32nm 新地橋同埋 X68 平台