電腦問題

我部機成日都開唔到, 但mon同主機都有power到的~
就係個mon冇野show, 機都照load
之前搵人睇過一次,  佢換左個ram同reset左次bios粒電
但過左一個月之後又係咁

我試過按實粒電, 就會開到機
會唔會係放個粒電既位鬆左呢?=.=
自私的我不配得到所有
之前搵人睇過一次,  佢換左個ram同reset左次bios粒電
但過左一個月之後又係咁

會唔會係放個粒電既位鬆 ...
crazy 發表於 2009-6-13 19:37
咩意思
CHANGE
但過左一個月之後又係咁

會唔會係放個粒電既位鬆 ...
crazy 發表於 2009-6-13 19:37
Reset CMOS ?
]點按實? Desktop 定 notebook?

呢類問題通常唔關 RTC battery 事
建議搵張 debug card 睇下出咩 code, 無就叫另一個師傅睇過
叫你換 parts 死都唔好換住, 你話考慮下先, 俾 10 蚊打發佢走, 上來話俾我地知個師傅 check 到咩, 叫你換咩先再決定

建議搵張 debug card 睇下出咩 code, 無就叫另一個師傅睇過
叫你換 parts 死都唔好換住, 你話考慮下先, 俾 10 蚊打發佢走, 上來話俾 ...
觀星是答案 發表於 2009-6-13 20:45
哈哈...........個師傅會好多謝你
哈哈...........個師傅會好多謝你
紅豆 發表於 2009-6-13 21:02
無計啦, 依家出面好多師傅, 明明係中毒 / settings 問題都夾硬話人有 hardware 問題
迫人換 parts

有 O的仲衰, 收走架機話幫你 full check, 結果返到主人度時, 面目全非, 除 O左個殼 ....
哈哈!! 我打多左字呢!!!
佢就係張單到咁寫 (reset BIOS)

我係DESKTOP機黎~~~
(個時係保養期之內換既, so都唔洗$$
個C父個時乜都冇同我講,SO我都係睇佢張單照講比你地聽)

但而家過左期..>_<
我覺得應該係好小事....唔想換人黎整....原因就如C*大人說的=.=
怕比人呃~~
自私的我不配得到所有

叫你換 parts 死都唔好換住, 你話考慮下先, 俾 10 蚊打發佢走, 上來話俾 ...
觀星是答案 發表於 2009-6-13 20:45
冇十倍檢查費,都唔洗指旨意佢走
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
哈哈!! 我打多左字呢!!!
佢就係張單到咁寫 (reset BIOS)

我係DESKTOP機黎~~~
(個時係保養期之內換既, so都唔洗$$
個C父個時乜都冇同我講,SO我都係睇佢張單照講比你地聽)

但而家過左期..>_<
我覺得應該係好小事.... ...
crazy 發表於 2009-6-13 22:14
點解唔搵"狗殺人"幫你睇睇
CHANGE
點解唔搵"狗殺人"幫你睇睇
出貓仔 發表於 2009-6-13 22:20
至從佢拍左拖~~~我都唔多敢搵佢搞呢d  a.a
自私的我不配得到所有
crazy 發表於 2009-6-13 22:32
CHANGE
crazy 發表於 2009-6-13 22:32
咁is
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
叫佢地成班大師傅幫你 check 機啦
Dog Kill Man + 帥哥 + IS ~ 佢地一定掂
Dog Kill Man + 帥哥 + IS ~ 佢地一定掂
觀星是答案 發表於 2009-6-13 22:39
CHANGE
觀星是答案 發表於 2009-6-13 22:39
C*出手, 一呼當關,萬夫莫敵

推黎推去=.=
自私的我不配得到所有
推黎推去=.=
crazy 發表於 2009-6-13 22:47
CHANGE
推黎推去=.=
crazy 發表於 2009-6-13 22:47
你 O甘諗只係 O岩一半 ~
你 O甘諗只係 O岩一半 ~
觀星是答案 發表於 2009-6-13 23:31
為何這樣說{:2_97:}

電親個腦 發表於 2009-6-13 23:43
全...因為你
CHANGE
電親個腦 發表於 2009-6-13 23:43
因為我係受監管的
帥哥就唔同啦, 有大把前途
因為我係受監管的
帥哥就唔同啦, 有大把前途
觀星是答案 發表於 2009-6-13 23:50
間唔中偷偷地幫助別人是很快樂

=口=!!.....

哈哈帥哥不是也受欣宜監管?
自私的我不配得到所有
=口=!!.....

crazy 發表於 2009-6-14 00:48
間唔中偷偷地約會別人是很快樂<~~
CHANGE
=口=!!.....

crazy 發表於 2009-6-14 00:48
唔打緊, 佢地 3 劍俠, 唔會俾人懷疑的
咁鑽石王老五is 才是最合適人選

唔打緊, 佢地 3 劍俠, 唔會俾人懷疑的
觀星是答案 發表於 2009-6-14 01:19
佢地幾時做左3 劍俠呵
CHANGE
咁鑽石王老五is me才是最合適人選
電親個腦 發表於 2009-6-14 01:23
CHANGE
真係唔夠你地講, 完敗

真係唔夠你地講, 我出手啦
電親個腦 發表於 2009-6-14 02:03
CHANGE
真係唔夠你地講, 完敗
電親個腦 發表於 2009-6-14 02:03
O甘決定了, 你地去啦