好厭倦砌麻煩電腦 ....

好煩 !!

依家自己用緊 o個台機
又大又重又多線, 已經用晒靜音風扇 (仲要係盡量用少 o的風扇,, 同埋全部都係有 controller 控制轉速) 都仲係好似好嘈

而且一要整就覺得好煩 ....
我都發覺我部野清好煩.............................

吵就hdd d 聲好吵...唔係fan
my pc = 5x hdd
原帖由 觀星是答案 於 2007-4-1 00:37 發表
好煩 !!

依家自己用緊 o個台機
又大又重又多線, 已經用晒靜音風扇 (仲要係盡量用少 o的風扇,, 同埋全部都係有 controller 控制轉速) 都仲係好似好嘈

而且一要整就覺得好煩 .... ...
ed先襯得起你:D
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
原帖由 電親個腦 於 2007-4-1 00:43 發表

ed先襯得起你:D
呢 o的我真係唔 o岩用
我想砌 book PC

by the way, 我剛找了一個朋友搜索 Asus N4L-VM-DH
他找了一星期, 才在中國全國找到 2 張這 model 的底板, 全都在北京
而且 .... 都是由客人退貨退回去的 .....

所以 ... 我找另一個朋友, 在台北找一塊全新的給我 ....
不過連埋稅之後, 折合 HKD 14xx .....
原帖由 觀星是答案 於 2007-4-1 00:49 發表

呢 o的我真係唔 o岩用
我想砌 book PC

by the way, 我剛找了一個朋友搜索 Asus N4L-VM-DH
他找了一星期, 才在中國全國找到 2 張這 model 的底板, 全都在北京
而且 .... 都是由客人退貨退回去的 .....

所 ...
上hornington 有無得訂???
原帖由 情長仔 於 2007-4-1 00:55 發表

上hornington 有無得訂???
呢 o的孤兒仔底板 ... 成個 Series 先得一塊 - 多謝晒 Intel 成日改佢地 o既 Marketing 策略 (base on Intel CPU 自身的問題)

況且漢科只是奸商而已
1 ) 佢唔打算問 Asus 仲有無貨
2 ) 如果我迄, 佢要我食晒佢迄返來的所有貨

講真, 佢地都 o岩 o既 ~ 出面街, 邊個會走去買 Mobile Core Duo ....
依家 HK 只有一個可以用 Mobile Core Duo 的底板 model, 就是 Abit 出的 .... 唔知咩
我在正都見到, 2xxx
今日麻煩曬你la c*
原帖由 點虫虫~~ 於 2007-4-1 05:18 發表
今日麻煩曬你la c*
C* 話打開部機已經聞到糖水味!
我部desktop......嘈到不知所謂.....
我放棄左佢...等出左4 core cpu先換機了..
原帖由 特警仔 於 2007-4-1 10:18 發表
我部desktop......嘈到不知所謂.....
我放棄左佢...等出左4 core cpu先換機了..
我用 notebook 好了 ....
依家 o的 desktop 用多 1 - 2 年就會退下火線
轉為 Server 用 ....
notebook 太多方便比唔上 desktop 了…
守當其衝係 cp ratio
其次 mon 色冇咁靚…亦冇咁大…
keyboard/mouse 冇咁好用…
display card 亦係一個問題…
原帖由 閒魂 於 2007-4-1 10:41 發表
notebook 太多方便比唔上 desktop 了…
守當其衝係 cp ratio
其次 mon 色冇咁靚…亦冇咁大…
keyboard/mouse 冇咁好用…
display card 亦係一個問題…
Notebook 依家各方面都已經夠用了
hardware speed, 價位, 方便程度等都已經開始進入合理的範圍
keyboard/mouse 冇咁好用 <- 非常認同
玩水冷吧

宜家貴少少既水冷 都幾安全

Wii Code : 0677 9526 4888 4073