原帖由 Gut穿富浪 於 2007-4-27 12:32 發表
好耐冇理過 hardware 野,
請問早期的 a64 u 應該配咩 ram? ddr2 得唔得的?
你 o個粒係 Althon 64
用的是 Socket 754 / 939 吧 ?
never mind 啦, 都係用 DDR-400 (DDR1)
ST 667 1G. 正刀.. 288

跌到你唔信

回復 #32 咚記 的帖子

我d ram未用,total已經跌o左千幾蚊
原帖由 firework 於 2007-5-10 18:37 發表
我d ram未用,total已經跌o左千幾蚊
我都跌左千幾 xx(

回復 #34 月金 的帖子

求先走去行下,transend ddr2 800賣345
...........無jor 千幾

[/URL]
溝貨啦
原帖由 觀星是答案 於 2007-4-27 12:46 發表

你 o個粒係 Althon 64
用的是 Socket 754 / 939 吧 ?
never mind 啦, 都係用 DDR-400 (DDR1)
Samsung DDR-400 1G 現在幾銀#question#
詠春

回復 #38 BlueFish 的帖子

貴成倍
原帖由 firework 於 2007-5-11 18:28 發表
貴成倍
詠春

回復 #40 BlueFish 的帖子

換過粒u同板仲好,直駁tv唔洗成日燒碟#yup#
原帖由 BlueFish 於 2007-5-11 18:15 發表

Samsung DDR-400 1G 現在幾銀#question#
見到最平 $450
不過 ~~~ 無貨的

有貨最平 $490
by the way
我尋日同個 fd 去汁料砌機
發現 Cosair DDR2 667 1GB 開始缺貨
1GB Twin pack (2GB total) 直頭全場都無

所以 ....
我今日買 o左 Cosair 1GB DDR2 667 x2
and Intel DG965SS ... (MATX)

正等緊 E2140 派大貨, 跌價跌到跳樓 !

本來想用來砌 HTPC 的 P4-M 1.8G / i865 底板 + 1GB ram 就會用來 replace 依家我台 FTP server 用緊的 P3 800 / i815 底板 + 512mb Ram
原帖由 觀星是答案 於 2007-5-13 21:57 發表
by the way
我尋日同個 fd 去汁料砌機
發現 Cosair DDR2 667 1GB 開始缺貨
1GB Twin pack (2GB total) 直頭全場都無

所以 ....
我今日買 o左 Cosair 1GB DDR2 667 x2
and Intel DG965SS ... (MATX)

正等緊 E2140 ...
Cosair 1GB DDR2 667 x2幾錢#question#
原帖由 kelvinlok 於 2007-5-14 23:44 發表

Cosair 1GB DDR2 667 x2幾錢#question#
295 * 2
原帖由 觀星是答案 於 2007-5-15 00:02 發表

295 * 2

入多兩條插夠4gb都好#yup#
原帖由 kelvinlok 於 2007-5-15 00:05 發表

入多兩條插夠4gb都好#yup#
for me
我用來玩 HTPC, 2GB 都是太多了

for u
好快 o的去買, 開始缺貨, 我搵 o左 3 家先搵到
原帖由 觀星是答案 於 2007-5-15 00:02 發表

295 * 2
290 * 2
$275 了

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
原帖由 kelvinlok 於 2007-5-15 15:17 發表

290 * 2
買唔到 Cosair ....
有價無貨
原帖由 觀星是答案 於 2007-5-15 15:32 發表

買唔到 Cosair ....
有價無貨
我就係買corsair
買 ADATA / S-T 囉, 都好好超, 上 800 實無問題

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
原帖由 kelvinlok 於 2007-5-15 15:40 發表

我就係買corsair
我最平見到 285 tim
原帖由 Error_404 於 2007-5-15 15:41 發表
買 ADATA / S-T 囉, 都好好超, 上 800 實無問題
唔駛好超, come 用就得
反正我用來配 E2140, 用來砌 fanless HTPC
原帖由 Error_404 於 2007-5-15 15:22 發表
$275 了
$250 is coming
原帖由 月金 於 2007-5-15 16:57 發表

$250 is coming
summer holiday is coming
我依家睇緊幾時會漲價呢
原帖由 觀星是答案 於 2007-5-15 17:01 發表

summer holiday is coming
我依家睇緊幾時會漲價呢
<$250 先入貨#yup#

回復 #57 月金 的帖子

大陸240啦
聽日走去睇下先,跌穿250就買番d溝淡佢
原帖由 firework 於 2007-5-15 17:25 發表
聽日走去睇下先,跌穿250就買番d溝淡佢
#yup#
原帖由 月金 於 2007-5-15 17:25 發表

#yup#