砌架 itx 機做 ftp / http server?

Intel 底板連 N270
2GB Ram
160G / 320G NB HDD
NB DVD VCombo / DVDRW drive
case + 外置火牛
Linux

應該 2k 都砌到
$_$ 太多 XDDD

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
我如果開住台 4 核 vista 來做 server
電費一年半載就 O係返度
做ftp server
個harddisk係唔係要大d呢#question#
FTP / HTTP 用rom/ 2gb ram 做咩
原帖由 絕心 於 2008-9-6 15:17 發表
dvd 係冇咩用…
ram 冇 server 會嫌多…反正 linux 會用晒所有 ram 黎做 cache!
hdd 睇佢裝咩架 je
原帖由 絕心 於 2008-9-6 15:17 發表
反正 DDR2 平, 日後總有用 o既
N270是雙核那款嗎?

用NB的HD成本好高啊
原帖由 紅豆 於 2008-9-6 22:26 發表
N270是雙核那款嗎?

用NB的HD成本好高啊
不是.只有ht
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
咁樣抵d O:-)
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
原帖由 電親個腦 於 2008-9-6 22:42 發表
咁樣抵d O:-)
真係好抵
寺1邊度買, 可唔可以加 ram ?
原帖由 觀星是答案 於 2008-9-6 23:38 發表

真係好抵
寺1邊度買, 可唔可以加 ram ?
http://www.metalwarepc.com/

原來 o甘大部 .....