c* 有關IBM X61既野想請教

我用Ghost Disk to Image backup左
take左部機去repair center換左隻HDD

再由Disk from Image 鬼番轉頭但boot唔起機只得個cursor閃閃下
有冇方法可以用得番呢個ghost image?

個windows入面太多settings, 唔想重頭setup..
set 返 C drive active
不過個 F11 未必用得返
我都想個F11用得番, 但個HDD一番黎, 入面乜都冇. 一開機就已經冇左F11
其係係咪可以要求repair ctr整到有番呢個Function?

Set番C Drive Active都係得個cursor閃閃下, 睇黎今晚又要被迫OT到唔知幾點去安番個OS
佢同你換 harddisk 時, 會問你要唔要幫你倒返個 Windows 的
你當時答唔需要 ?

by the way, 如果 active 返都唔開機, 就唯有淨係倒返你原本個 C drive
唔好要個 recovery partition, 再 active 返個 C drive

拎出去既人應該冇講, 呢個人唔會有呢種責任心

c*, 唔該哂

岩岩試左Restore C: partition都唔得, 都係用CD裝XP算, 再唔裝, 十二點都走唔到
拎隻 recovery cd , 重裝 咪快靚正
係舊 hdd 抄 data 過新hdd , 一定快過你宜家咁樣左整右整

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
拎隻 recovery cd , 重裝 咪快靚正
係舊 hdd 抄 data 過新hdd , 一定快過你宜家咁樣左整右整
Error_404 發表於 2010-2-11 16:56
Lenovo Thinkpad 一向都冇提供Recovery CD同Driver 碟
Lenovo Thinkpad 一向都冇提供Recovery CD同Driver 碟
咚記 發表於 2010-2-11 06:16 PM
可以上去借 or bt...

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
借碟最快 ~ 下年有啦
打 25163939

不過你要預 O左, 大把 O野要 update / uninstall
唔該哂, 不過我間公司同Lenovo Deal 左, 由x200開始, 保養期內Lenovo係要派人上門做維修
Many Thanks
唔該哂, 不過我間公司同Lenovo Deal 左, 由x200開始, 保養期內Lenovo係要派人上門做維修
Many Thanks
咚記 發表於 2010-2-12 01:00
買 O左 onsite O者
依家去任何地方買 T 機都係送 onsite 架 ~
Many Thanks
咚記 發表於 2010-2-12 01:00
大老闆
大老闆
nissin 發表於 2010-2-12 05:42
應該更正番, 我去打工果間公司..
買 O左 onsite O者
依家去任何地方買 T 機都係送 onsite 架 ~
觀星是答案 發表於 2010-2-12 01:10
老實講, Thinkpad/Thinkcentre既售後服務真係好差
老實講, Thinkpad/Thinkcentre既售後服務真係好差
咚記 發表於 2010-2-12 09:39
以前借碟, 整機係 lenovo 自己做的
家陣外判晒俾人 .... 唉 ....
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽