[評測]史上最輕T系列 看聯想T400s怎續寫傳奇

http://nb.zol.com.cn/140/1400626.html
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
點解我冇得玩
點解我冇得玩
ANTI@# 發表於 2009-7-10 01:52
玩完係唔係中大有thinkpad 賣
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
玩完係唔係中大有thinkpad 賣
電親個腦 發表於 2009-7-10 02:36
好難講
好難講
ANTI@# 發表於 2009-7-10 02:51
hp 隨時五年霸

o的大學好多都唔賣 ThinkPad 架啦

by the way, o的 series 搞到亂晒
X 去 o左做平價市場, T 竟然走輕巧路線
R 就唔湯唔水, 俾 SL 同 T 同 X 一齊夾擊到走頭無路
Z series 執埋粒, 真係 ha.ha.ha
o的大學好多都唔賣 ThinkPad 架啦

by the way, o的 series 搞到亂晒
X 去 o左做平價市場, T 竟然走輕巧路線
R 就唔湯唔水, 俾 SL 同 T 同 X 一齊夾擊到走頭無路
Z series 執埋粒, 真係 ha.ha.ha ...
觀星是答案 發表於 2009-7-10 12:22
都唔算太混亂

x 細mon+超輕
t大mon +高效能+盡輕
r :config 差d, 但有保留t系特徵
sl:高cp, 重多媒體,時尚
z :過眼雲煙的widescreen

早幾年係 o甘分 o既
TP = Commerical user level
T = Top performance
R = Low end low price
X = Ultra Protable

Lenovo 3000 Series = Trendy / Home user level
C = Low price
N = Main Stream
V = Ultra Protable
唔係咁想再買大學機....
一來唔係平好多 , 二來都係缺陷版.....機能弱D...

最後都唔係賺左

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
唔係咁想再買大學機....
一來唔係平好多 , 二來都係缺陷版.....機能弱D...

最後都唔係賺左
Error_404 發表於 2009-7-10 21:32
架機 o既 performance 其實係由學生會決定
以前中大港大, 好多機係勁到貼近 p grade

例如街賣緊 o個架 T41p 係 PM 1.7G + 1GB ram + R9600 + Bluetooth + high resolution LCD (1440), $20k
中大架 T41 係 PM 1.6G + R9000 + 1GB ram + BT + high resolution LCD (144), $13k

記住, 當時主流仍然 PM 1.5G + R7500 + 256mb ram , 咩牌子都無 BT, 一定係 options 加上去 + 普通 LCD (1024)

係後來 o的大學生要玩 tender, 要 o的機平到無朋友, 個 config 先砌到 o甘差去同人地死過
架機 o既 performance 其實係由學生會決定
以前中大港大, 好多機係勁到貼近 p grade

例如街賣緊 o個架 T41p 係 PM 1.7G + 1GB ram + R9600 + Bluetooth + high resolution LCD (1440), $20k
中大架 T41 係 PM 1.6G ...
觀星是答案 發表於 2009-7-10 22:03
我唔想見ICAC
我唔想見ICAC
ANTI@# 發表於 2009-7-11 01:00
無架, 個 tender 一下砌 o的, 唔好寫埋晒 o的 dual core / 2gb ram / 14" lcd 呢 o的垃圾
可以寫要 core2duo 唔要 celeron 唔要 pentium dual core
2 gb ram 寫明要 ddr3-1066

harddisk 寫明要 7200 rpm, lcd 要 1280 x 900 以上
呢 o的條款間間公司都砌到, 又唔駛搞到 o的機個 config o甘 chjeap

其實都係依家 o的學生會..... 唔係太識寫 tender